Hoe werken wij?

Metaalafval weer beschikbaar maken voor hergebruik, door middel van recycling. Het past natuurlijk perfect in het streven om de economie steeds meer circulair te maken en wordt daarom al op grote schaal toegepast.

Alleen vinden we bij INNOVO Metal Trading dat het nóg beter moet kunnen. Vaak zijn er meer partijen bij het proces betrokken dan eigenlijk nodig is. Zo krijg je een opeenstapeling van marges die de prijs alleen maar opdrijven. En het is niet de oorspronkelijke verkoper die profiteert. Bovendien gaan partijen metaal hierdoor onnodig vaak van hand tot hand, en elke vervoersbeweging belast het milieu weer een beetje meer.

Wij werken daarom vanuit een duidelijke doelstelling, of noem het een filosofie. INNOVO staat voor meer efficiency in het proces van metaalrecycling.

Dat zijn natuurlijk mooie woorden, maar we maken ze waar! Het begint met het inkopen van de juiste partijen metaal. We zetten daarbij volop in op kwaliteit. Dat levert een paar belangrijke voordelen op:

  • De recycling verloopt makkelijker en sneller.
  • Goede kwaliteit houdt de kosten van het gietproces beheersbaar.
  • Minder handling dus minder schakels in de keten.
  • Beter eindproduct, ook met het oog op Europese kwaliteitsnormen.
  • Minder milieubelasting.

Daarnaast is planning ontzettend belangrijk. Vertraging in de keten kan leiden tot (hoge) kosten. Daarom is het voor ons van belang om te zorgen dat de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plek staan.

Natuurlijk: een planning is niet in beton gegoten. Zelfs niet in messing. Zaken lopen weleens anders dan je denkt. Het kan altijd tegenzitten, een kink in de koperen kabel. Op zo’n moment kun je erop rekenen dat INNOVO er alles aan doet om de boel in goede banen te leiden. Dan komen onze sterke punten extra goed van pas: een groot netwerk dankzij goede lange termijnrelaties met in- en verkopers, veel kennis van zaken, een professionele aanpak en het vermogen om mee te denken.

Het past allemaal bij onze manier van werken. INNOVO Metal Trading zorgt voor efficiëntere metaalrecycling en biedt daarmee meerwaarde voor leverancier én inkoper.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op voor meer informatie. Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.